Bram Egberts 05-09-2014

Eind augustus 2014 heb ik het  genoegen gehad om van de “full package Zweden”  te mogen genieten bij culex lodge.
Deze full package bestond eerst uit een aantal dagen vertoeven in het Miekak kamp in het Noorden van zweden, daarna vissen bij de Sami en als afsluiting hardcore zalmvissen op de schitterende Byske
 
De reis naar het Miekak kamp is al een ervaring op zich want na een autorit en boottocht wordt het laatste stuk met helikopter afgelegd.
Tijdens deze helikoptervlucht zie je rendieren en krijgen je al een goed beeld van de overweldigende natuur waarin je de komende dagen verblijft.
Aangekomen in het kamp wordt je opgewacht door de erg gastvrije kampbeheerders en staan er goede cabines tot je beschikking.
Het vissen hier was een ultieme ervaring, naast het vertoeven in de schitterende natuur vis je hier op echte wilde forel en grote vlagzalm.
Klaas Jan kent hier de omgeving en weet je zeer waardevolle tips te geven over hoe deze schuwe vissen te haken.
Een aantal wilde forellen van tussen 2-3 kg en een paar grote vlagzalmen van boven de 45cm later kon mijn visreis eigenlijk al niet meer stuk, wat een spektakel….
Maar er lag nog veel meer in het verschiet.
 
Vanaf Miekak kamp  zijn we met de helikopter naar de Sami gevlogen om hier ook nog twee dagen te kunnen vissen in de geweldige meren en schitterende rivieren.
Behalve de wilde forel en vlagzalm stond hier ook de artic char op de lijst.
Hier hebben we zowel vanaf de kant als vanuit boten gevist en ook hier wist Klaas Jan wederom de hot spots goed te vinden.
 
Na deze geweldige dagen met overweldigende natuur en vele vissen stond mij nog een mooi toetje te wachten, “zalmvissen op de machtige Byske”
In de eerste poel waar we aankwamen was het al gelijk raak en wisten we al twee schitterende vrouwtjes te vangen van 80 cm.
Eigenlijk wist Klaas jan ons elke keer weer naar poelen te brengen waar het raak was en waar onze reels regelmatig stonden te janken en de backing er geregeld uitliep.
Vrouwtjes van bijna een meter en verschrikkelijke agressieve mannetjes werden met de hand geland.
Wat een geweld en wat een ervaring!!!!!
 
Klaas Jan, dank voor de geweldig ervaring, voor de perfecte organisatie en eerlijk is eerlijk; je weet waar ze liggen!!!!!
Ik kom zeker terug J
 
Groet, Bram