Boek nu forel en char vissen in Zweden. Wij organiseren deze reis in juli en augustus. U vliegt eenvoudig vanaf Schiphol naar Stockholm en vanaf Stockholm gaan er elke dag meerdere vluchten naar Skelleftea. Wij halen u op van het vliegveld. We brengen u naar de Zweedse toendra en bergen. Als de weg ophoudt, gaan we met een boot verder naar het reservaat en kamp van de Sami. In dit kamp verblijven we in nette cabins met douche, keuken en slaapgelegenheid. Vanuit dit kamp zullen we 3 tochten maken met een nederlandse gids. Eerst gaan we op een meer vissen en daarna down stream in een prachtige rivier. We zullen forellen vangen van 2-3 kg. Als we het kamp na 3 dagen verlaten stoppen we op de terugweg nog bij een prachtig meer waar we op grote char gaan vissen. Hier zullen we vissen van 3-4 kg kunnen vangen.

Voor prijzen en reserveringen klik hier!

Stacks Image 916
Prachtig groen en blauw water. Crystal Clear. Diepe poelen en ondiepe versnellingen. Moeilijke rotsachtige stijle bodems en mooie grind beddingen. Alles kun je hier vinden en overal verwacht je een aanbeet.

De eerste dag moeten we een eind het reservaat in. Na 5 km wandelen over een smal onverhard pad komen we aan bij de 'tail' van de rivier. Vanaf het meer tot aan de rivier vinden we prachtige forellen.
Stacks Image 932
Op de droge vlieg vangt Tim hier een char. De vliegen moeten wel natuurlijk lijken want in deze natuur overleven alleen de meest voorzichtige vissen. Zwarte nimfen of natte vliegen doen het ook goed.
Stacks Image 935
Deze prachtige forel werd gevangen in een ondiepe pool tussen 2 stroom versnellingen. Voorzichtig zetten we hem/haar terug.
Stacks Image 938
Deze forel hadden we aan het begin van onze tocht al zien draaien. later zouden we terug komen. Na 2 uur voorzichtig proberen pakte deze prachtige forel de nimf.

Houdt rekening met tochten van 5 km lopen over onverharde paden. We bevinden ons in het reservaat van de Sami. De lokale rendierboeren.
Stacks Image 941
60cm forel gevangen in een klein bergmeertje. Nadat we hem snel hebben gemeten en gewogen zetten we hem weer voorzichtig terug.
Stacks Image 859
In de meren van Tjarnheden vissen we op grote char's tot wel 70cm. Vanuit belly bootjes of vanaf de kant kunt u deze prachtige vissen vangen met droge en natte vliegen. Bij deze meren is een kamp ingericht waar we lunchen en dineren. Sonny de lokale boswachter zorgt voor een echte Zweedse maaltijd. Als u zin heeft mag u de nacht in de Tipi (tent), en slapen op rendierhuiden, doorbrengen. Wij verzorgen voor u dan een Zweeds ontbijt met Nutrons.
Stacks Image 839
Dit mannetje was aan het jagen op vrouwtjes onder laag hangende struiken. Duidelijk is de haakbek te zien. De mooie rode buik van deze char's is prachtig.
Stacks Image 440
Stacks Image 867
Stacks Image 869
Stacks Image 875
Stacks Image 885
Stacks Image 883
Stacks Image 881
Stacks Image 879
Stacks Image 877
Stacks Image 909
Stacks Image 907
Stacks Image 897
Stacks Image 895
Stacks Image 899
Stacks Image 901
Stacks Image 903
Stacks Image 905

Boek nu de mooiste vliegvis vakanties in Zweden. Wij verzorgen voor u de complete reis. U hoeft alleen nog maar te vissen.
Het moet voor u een onvergetelijke vakantie worden. Wij brengen u naar locaties waar de bewoonde wereld ophoudt.
Wij bieden u 3 reizen aan: Zalm vissen in de Byske, grote forellen vangen op de Zweedse toendra en
onze helikopter fly fish tour. Laat u afzetten in de Zweedse bergen en geniet van de rust in ons basis kamp.